İmam Hamenei: Kudüs Gününde İtirazınızı Yükseltin!

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamenei Tahran’daki cuma namazı hutbesinde yaptığı konuşmada bütün dünya müslümanlarını Dünya Kudüs Günü’nde itiraz seslerini yükseltmeye çağırdı. İmam konuşmasında “kudüs günü müslümanların dünya müstekbirliğine, siyonizm ve yandaşlarının zulümlerine karşı itiraz günüdür” dedi…

İmam Hamenei konuşmasında bölgedeki gelişmelere işaret ederek Lübnan Hizbullah savaşçılarının 33 günlük savaş boyunca siyonist işgal ordusuna karşı kazandığı zaferi “tarihi ve emsalsiz bir zafer” olarak tanımladı.

İslam inkılabının zaferinden sonra imana dayalı bir direnişin zorbalık ve kabadayılığa karşı zafer kazanmanın yolu olduğunun bir kez daha kavrandığına işaret eden İmam Hamenei dünya müslümanlarına sevnç ve şeref kazandıran Lübnan’daki zaferin de bunun bir isbatı olduğunu ifade etti.

“33 günlük savaşta Hizbullah’ın zaferinden çıkarıtlacak en büyük ders, zafere giden tek yolun direniş olduğudur; korku ve tehditlerin direnişçi hakları mağlup edemeyeceğini göstermesidir” diyen İmam Hamenei bu zaferin bölgesel dengeleri değiştirdiğini ve bunun da zaman içinde dahi iyi görüleceğini söyledi.

İmam Hamanei, Amerikan emperyalizminin bölgeye dayatmaya çalıştığı projelere işaretle “Siyonistler ve Amerikalılar bölgede aldıkları bozunlardan sonra yeni planlar peşinde koşarak yeniden mevzilenmeye ve konumlarını düzeltmeye çalışmaktadır” diyerek Lübnan’a giden BM barış gücü konusunda uyarılarda bulundu:

“Lübnan halkı hizbullah’ı kendilerinin onuru bilmektedir ve hiç bir zaman Hizbullah’a zarar verecek herhangi bir girişime izin vermeyecektir”

Filistin’deki gelişmelere değinen İmam Hamenei, Amerika ve İsrail’in Filistin’deki Hamas hükümetini yıkmaya çalıştığını ve aynı zamanda lübnan’da karşılaştıkları bozgunun hıncını almak için de Filistinlileri katlettiğine işaret ederek, Filistin’de iç savaş çıkarmak isteyenlerin de İsrail ve uşakları olduğunu söyledi.

İmam Hamanei, Filistin’de sergilenmek istenen senaryonun Irak’ta da devam ettiğine işaret ederek Irak’ta şii-sünni müslümanlar arasında niza ve çatışma çıkarmaya çalışıldığını, Irak’ta ve dünyanın her bir yanında ihtiyaç duyulan en önemli şeyin islami vahdet olduğuna dikat çekti.

Şii ve sünni bütün Iraklı müslümanların tarih boyu birlimte yaşadıklarına dikkat çeken İmam Hamenei, şşi-sünni bütün ıraklı müslümanların işgal güçlerine karşı direnişlerini vahdet ve dayanışma ile karşı koruyacaklarını belirtti.

Ortadoğu’da bir “şii hilali” oluşturulmaya çalışıldığının sünni müslümanları korkutmaya yönelik alçakça bir propaganda olduğuna dikkat çeken İmam Hamanei, İslam düşmanlarının İran İslam Cumhuriyeti’ni komşuları için bir tehdit olarak göstermeye çalıştığını ve bu şekilde de İslam Ümmeti arasında ayrılık ve husumet meydana getirmek istediklerini belirtti.

Yorum bırakın