Jarusalem Post: 15 asker öldürüldü

Siyonist ordunun her gün ağır darbeler almasından sonra siyonist basın da olayları doğrulamaya başladı: Güney Lübnan’da yaşanan çatışmalarda IDF’ye bağlı 15 asker öldürüldü. 5’i ağır olmak üzere 31 tanesi yaralandı. Öte yandan diğer bölgelerde 10 kişinin daha ağır yaralandığı bildirildi.

Görgü şahitlerine göre, tank ve zırhlı araçlarla destekli siyonist birlikler Perşembe gününün erken saatlerinde Güney Lübnan’ın Mercayun kasabasına girdi. Yerleşimcilere göre siyonist askerler, sınırdan yaklaşık 9 km uzaklıkta bulunan bir hristiyan kasabasının güney girişinde mevzilendi ve herhangi bir direnişle karşılaşmadı. Fakat kısa bir zaman sonra çıkan şiddetli çatışmada en az iki israil tankından dumanlar yükselmeye başladı.

Siyonist gazete Jarusalem Post’un verdiği habeere göre biri yüzbaşı olmak üzere özel birliklerden 9 askerin bir evden fırlatılan anti-tank füzesiyle öldürüldü. Bir başka füzenin bir tankı vurması sonucunda da Siyonistlerin ordusuna bağlı 847. Tugay’dan 4 yedek askerin de öldürüldüğü bildirildi. Başçavuş olan bir başka asker ise Marcayun kasabasının güneyinde yeralan Kliya’da öldürüldüğü bildirildi. Çarşamba gününün sabahında ise Atayba Köyü’nde bir tankın daha isabet alması sonucu 1 kişi öldü 4’ü ağır olmak üzere 6 kişi yaralandı. Haaretz ve Yedio Ahranot gazeteleri de ölü sayısını doğruladı.

El-Cezire’nin verdiği habere göre Hizbullah’ın aynı bölgede 13 israil tankını imha ettiğini ölü sayısının da 18 olduğunu duyurdu. Hizbullah’tan yapılan açıklamaya göre tanklardan 7’sinin Marcayun’a doğru yol aldıkları sırada, 6’sının ise Marcayun ve Aynata’da imha edildi.

Bozgun üzerine bozgun yaşayan siyonist ordu Metula’dan çekilirken, genişletilmiş kara harekatı, Olmert’in kararıyla askıya alındı.

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1154525834576&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

http://english.aljazeera.net/NR/exeres/E086B9F9-1A68-461F-BDC2-1600BDB01F16.htm

http://www.haaretz.com/hasen/spages/748556.html

Yorum bırakın